GALERIA JAPOŃSKA
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Oryginalna japońska miska na ramen wykonana z ceramiki.
Porcelanowy talerz japoński z rysunkiem ryby tai - z życzeniami...
Tylko online
H58
Nowy produkt
88,00 zł brutto
Termin realizacji: 24h
Czas dostawy: 3 - 7 dni roboczych
|
Płatność przelewem |
payu.pl |
Płatność przy odbiorze |
Kurier DHL |
18 zł |
18 zł |
22 zł |
Kurier Inpost |
13 zł |
13 zł |
15 zł |
Paczkomat |
13 zł |
13 zł |
nie dotyczy |
Poczta Polska (pocztex 48h) |
15 zł |
15 zł |
18 zł |
Odbiór osobisty |
0 zł |
0 zł |
0 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Kurier DHL |
0 zł |
0 zł |
21 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Poczta Polska |
0 zł |
0 zł |
18 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Inpost |
0 zł |
0 zł |
15 zł |
Zamówienia na sumę większą niz 300 zł, płatne przelewem lub za pośrednictwem payu.pl, dostarczamy GRATIS. |
Shincha Isecha 100g
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Produkt dostępny
Uwaga: Ostatni egzemplarz w magazynie!
Data dostępności:
Shincha to w dosłownym tłumaczeniu "nowa herbata" - tak w Japonii nazywa się senchę z pierwszych wiosennych zbiorów. Czekają na nią niecierpliwie wszyscy smakosze, ma ona bowiem wyjątkowy, świeży i orzeźwiający smak oraz bogaty aromat. Daje napar w soczystym kolorze zieleni wiosennych liści. W Japonii shincha to wyjątkowy rarytas, wiele herbaciarni już kilka miesięcy przed zbiorami organizuje zapisy na sprzedaż tej wyjątkowej herbaty. W tym roku po raz kolejny oferujemy wyjątkową shinchę z plantacji w Ise, zbieraną w pierwszych dniach maja. Liście w postaci długich, lśniących igieł w szmaragdowozielonym kolorze. Napar z wyczuwalną nutą umami - bardzo wysokiej jakości herbata wytworzona z wielką starannością. Intensywny smak, świetnie zbalansowane proporcje umami, nuty warzywne i owocowe. Aromat i smak utrzymuje się nawet do czwartego parzenia. Na plantacji w Ise tej doskonałej herbacie nadano nazwę "ichigo ichie" - termin używany w praktyce drogi herbaty oznaczający, że to zdarzenie, to spotkanie dzieje się tylko teraz i więcej się nie powtórzy - warto delektować się tą wyjątkową chwilą tu i teraz przy pysznej herbacie :)
Isecha to herbata pochodząca z rejonu Ise (prefektura Mie), w środkowej części wyspy Honshu.
Kultywar - yabukita, czas zbiorów - początek maja 2023.
Właściwości
Shincha jest bogata w katechinę, która powstaje w liściach herbaty pod wpływem działania promieni słonecznych. Katechina to bardzo cenny dla zdrowia składnik zielonej herbaty - obniża ciśnienie krwi oraz poziom cukru i cholesterolu, wspomaga profilaktykę antynowotworową, ma działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne. Pomaga także regulować przemianę materii i gospodarkę tłuszczową organizmu. Dzięki temu herbata shincha wspomaga odchudzanie. Shincha zawiera teinę, pobudza organizm do działania, co czyni ją zdrową alternatywą dla porannej kawy.
Naczynia
Shincha przygotowywana jest w Japonii zazwyczaj w niedużych (ok. 300 - 450 ml) czajniczkach zwanych kyusu. Są to niewysokie czajniczki z charakterystycznym uchwytem prostopadłym do dzióbka. W naszej galerii znajdziesz je w bardzo wielu wzorach. Czarki do shincha są również niskie, często delikatnie rozszerzające się ku górze. W Japonii mówi się, że czarki jasne w środku pozwalają delektować się szmaragdowym kolorem herbaty.
Sposób parzenia
Przygotuj niewielki czajniczek, np. typu kyusu i małe czarki. Zagotuj wodę i wlewając ją do czarek ogrzej naczynia przez zaparzeniem herbaty. Wsyp 1 łyżeczkę herbaty na osobę do czajniczka i zalej przestudzoną wodą z czarek (ok. 70ºC). Po 0,5 - 1 min. potrząśnij lekko czajniczkiem i nalewaj herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi, trzecie i nawet czwarty raz, najlepiej wodą o wyższej temperaturze przez ok. 1 min.
Waga: 100g
Data minimalnej trwałości: 05.2025
Najlepsza Shincha!
Bardzo cenię wyroby Hoshino, ale w przypadku oferowanej w Nagomi Shinchy herbata z Ise przewyższa o dwie klasy młodą herbatę z Yame.
Wspaniały wygląd igiełek. Zapach naparu zbliżony do senchy leżakowanej. W smaku dominują pyłki kwiatów ;moja córka dookreślila to doznanie, jako miód.
Najlepsza shincha, którą miałem okazję skosztować.
Gorąco zachęcam do degustacji tej herbaty!