GALERIA JAPOŃSKA
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Ręcznie wykonana i zdobiona czarka na herbatę z cenionej pracowni w...
H66
Nowy produkt
196,00 zł brutto
Termin realizacji: 24h
Czas dostawy: 3 - 7 dni roboczych
|
Płatność przelewem |
payu.pl |
Płatność przy odbiorze |
Kurier DHL |
18 zł |
18 zł |
22 zł |
Kurier Inpost |
13 zł |
13 zł |
15 zł |
Paczkomat |
13 zł |
13 zł |
nie dotyczy |
Poczta Polska (pocztex 48h) |
15 zł |
15 zł |
18 zł |
Odbiór osobisty |
0 zł |
0 zł |
0 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Kurier DHL |
0 zł |
0 zł |
21 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Poczta Polska |
0 zł |
0 zł |
18 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Inpost |
0 zł |
0 zł |
15 zł |
Zamówienia na sumę większą niz 300 zł, płatne przelewem lub za pośrednictwem payu.pl, dostarczamy GRATIS. |
Matcha Standardowa 100g Yamecha
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Produkt dostępny
Uwaga: Ostatni egzemplarz w magazynie!
Data dostępności:
Herbata Matcha Standardowa Yamecha to wysokiej jakości herbata matcha pochodząca z rejonu Yame w prefekturze Fukuoka na wyspie Kyushu. Ten region Japonii słynie z produkcji wysokogatunkowej zielonej herbaty.
Liście herbaty Standardowej Yamecha pochodzą z pierwszych wiosennych zbiorów.
Jest to herbata jakości ceremonialnej, przeznaczona do przygotowania klasycznej herbaty usucha - naparu w soczystozielonym kolorze z apetyczną pianką. Może też być doskonałym dodatkiem do deserów, koktajli, wypieków. Nada im pięknego zielonego koloru, charakterystycznego smaku i wzbogaci dania o wiele cennych dla zdrowia składników.
Herbata Matcha Standardowa charakteryzuje się żywym zielonym kolorem, aromatem gorzkiej czekolady z orzechowymi nutami. W smaku wyczuwalna jest delikatna goryczka, nuty zbożowe i warzywne.
To świetna herbata matcha na co dzień zarówno do przygotowania jej w wersji tradycyjnej jak i latte - z mlekiem krowim, owsianym, sojowym czy migdałowym.
Opakowanie - elegancka puszka hermetycznie zamknięta.
Herbata matcha jest mielona na nasze zamówienie, tuż przed wysyłką i konfekcjonowana bezpośrednio u producenta, co gwarantuje jej świeżość i najlepsze walory smakowe i aromatyczne.
Właściwości
Herbata matcha to doskonały przykład tzw. superfood - jest bogatym źródłem cennych dla zdrowia składników - przeciwutleniaczy, witamin i minerałów.
Naczynia i utensylia
Herbatę matcha przygotowuje się w specjalnie przeznaczonych do tego dużych, szerokich czarkach przypominających niewielkie miseczki. Są to tzw. matchawan, dostępne w wielu wzorach w naszej galerii. Herbatę "ubija się" specjalnym bambusowym pędzlem - trzepaczką (chasen), który wprowadza do naparu drobinki powietrza dzięki czemu na powierzchni powstaje charakterystyczna szmaragdowa pianka. Herbatę matcha wsypuje się do czarki specjalną bambusową łyżeczką chashaku. Podczas ceremonii herbacianej używa się także wielu innych specjalistycznych utensyliów, m.in. pojemniczków z laki zwanych chaire lub natsume.
Sposób parzenia
Do czarki matchawan nalej odrobinę wrzątku, ogrzej czarkę, a następnie pędzel chasen zanurzając go w gorącej wodzie. Dzięki temu chasen stanie się bardziej miękki i elastyczny, a w ogrzanej czarce matcha nie straci szybko właściwej temperatury. Wylej wodę, a następnie do czarki matchawan wsyp ok. 0,5 łyżeczki (2 porcje łyżeczki chashaku) proszku herbacianego matcha, najlepiej przesiewając herbatę przez drobne sitko żeby pozbyć się wszelkich grudek. Wlej ok. 100 ml wody o temperaturze ok. 70°C, a następnie "ubij" napar trzepaczką chasen. Herbatę należy "ubijać" zdecydowanymi ruchami nadgarstka, poruszając trzepaczką także w górę i w dół. Po 10-15 sekundach na Twojej matcha pojawi się piękna pianka - herbata gotowa.
Dokładny opis przygotowania matcha ze zdjęciami znajdziesz na naszej stronie w zakładce "Matcha dla początkujących".
Herbatę matcha należy przechowywać w lodówce.
Waga: 100g
Data minimalnej trwałości: 2025.09.30