GALERIA JAPOŃSKA
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Duża ceramiczna czarka na herbatę sencha lub matcha. Świetnie sprawdzi...
H73
Nowy produkt
75,00 zł brutto
Termin realizacji: 24h
Czas dostawy: 3 - 7 dni roboczych
|
Płatność przelewem |
payu.pl |
Płatność przy odbiorze |
Kurier DHL |
18 zł |
18 zł |
22 zł |
Kurier Inpost |
13 zł |
13 zł |
15 zł |
Paczkomat |
13 zł |
13 zł |
nie dotyczy |
Poczta Polska (pocztex 48h) |
15 zł |
15 zł |
18 zł |
Odbiór osobisty |
0 zł |
0 zł |
0 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Kurier DHL |
0 zł |
0 zł |
21 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Poczta Polska |
0 zł |
0 zł |
18 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Inpost |
0 zł |
0 zł |
15 zł |
Zamówienia na sumę większą niz 300 zł, płatne przelewem lub za pośrednictwem payu.pl, dostarczamy GRATIS. |
Herbata Matcha Soju 20g Ujicha
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Produkt dostępny
Uwaga: Ostatni egzemplarz w magazynie!
Data dostępności:
Matcha Soju Ujicha to wysokogatunkowa herbata z rejonu Uji (okolice Kioto), najstarszego i najbardziej cenionego w Japonii rejonu uprawy zielonej herbaty. Marukyu Koyamaen to uznany producent najwyższej jakości herbaty o kilkusetletniej historii. Wysoką jakość potwierdzają liczne nagrody, które firma otrzymała na konkursach herbacianych w Japonii. Matcha Soju to herbata jakości ceremonialnej, ceniona w świecie adeptów drogi herbaty. Liście użyte do jej wyprodukowania pochodzą wyłącznie z pierwszego, wiosennego zbioru. Matcha Soju jest przeznaczona do przygotowania tradycyjnej herbaty usucha.
Herbata Matcha Soju daje napar w soczystozielonym kolorze i warzywno - słodkim aromacie z orzeźwiającymi nutami świeżych owoców. Jej smak jest głęboki i wielowymiarowy - z wyczuwalnym umami, delikatną słodyczą i nutami zielonych warzyw, tekstura naparu jest aksamitna i gładka.
To świetna herbata matcha na specjalne okazje - polecamy przygotowywać ją w wersji tradycyjnej, bez dodatków, pozwoli to delektować się jej wyjątkowym smakiem i aromatem.
Opakowanie - elegancka puszka hermetycznie zamknięta.
Herbata matcha, którą oferujemy w Nagomi, jest konfekcjonowana bezpośrednio u producenta, co gwarantuje jej świeżość oraz najlepsze walory smakowe i aromatyczne.
Właściwości
Herbata matcha to doskonały przykład tzw. superfood - jest bogatym źródłem cennych dla zdrowia składników - przeciwutleniaczy, witamin i minerałów.
Naczynia i utensylia
Herbatę matcha przygotowuje się w specjalnie przeznaczonych do tego dużych, szerokich czarkach przypominających niewielkie miseczki. Są to tzw. matchawan, dostępne w wielu wzorach w naszej galerii. Herbatę "ubija się" specjalnym bambusowym pędzlem - trzepaczką (chasen), który wprowadza do naparu drobinki powietrza dzięki czemu na powierzchni powstaje charakterystyczna szmaragdowa pianka. Herbatę matcha wsypuje się do czarki specjalną bambusową łyżeczką chashaku. Podczas ceremonii herbacianej używa się także wielu innych specjalistycznych utensyliów, m.in. pojemniczków z laki zwanych chaire lub natsume.
Sposób parzenia
Do czarki matchawan nalej odrobinę wrzątku, ogrzej czarkę, a następnie pędzel chasen zanurzając go w gorącej wodzie. Dzięki temu chasen stanie się bardziej miękki i elastyczny, a w ogrzanej czarce matcha nie straci szybko właściwej temperatury. Wylej wodę, a następnie do czarki matchawan wsyp ok. 0,5 łyżeczki (2 porcje łyżeczki chashaku) proszku herbacianego matcha, najlepiej przesiewając herbatę przez drobne sitko żeby pozbyć się wszelkich grudek. Wlej ok. 100 ml wody o temperaturze ok. 70°C, a następnie "ubij" napar trzepaczką chasen. Herbatę należy "ubijać" zdecydowanymi ruchami nadgarstka, poruszając trzepaczką także w górę i w dół. Po 10-15 sekundach na Twojej matcha pojawi się piękna pianka - herbata gotowa.
Dokładny opis przygotowania matcha ze zdjęciami znajdziesz na naszej stronie w zakładce "Matcha dla początkujących".
Herbatę matcha należy przechowywać w lodówce.
Waga: 20g
Data minimalnej trwałości: 2025.02.21
Godna uwagi
Matcha, obok której nie można przejść obojętnie.
W zapachu dość dużo niedojrzałych, żółtych owoców ( mirabelka).
Struktura kremowa, bardzo gładka.
Smak przywodzi "mdłość " z pogranicza słodyczy, miąższ młodego orzecha włoskiego bez skórki oraz skórkę białego winogrona.
Wyższa półka.