GALERIA JAPOŃSKA
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Tradycyjna czarka na herbatę matcha. Wykonana z japońskiej ceramiki w...
Tylko online
H10
Nowy produkt
24,00 zł brutto
Termin realizacji: 24h
Czas dostawy: 3 - 7 dni roboczych
|
Płatność przelewem |
payu.pl |
Płatność przy odbiorze |
Kurier DHL |
18 zł |
18 zł |
22 zł |
Kurier Inpost |
13 zł |
13 zł |
15 zł |
Paczkomat |
13 zł |
13 zł |
nie dotyczy |
Poczta Polska (pocztex 48h) |
15 zł |
15 zł |
18 zł |
Odbiór osobisty |
0 zł |
0 zł |
0 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Kurier DHL |
0 zł |
0 zł |
21 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Poczta Polska |
0 zł |
0 zł |
18 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Inpost |
0 zł |
0 zł |
15 zł |
Zamówienia na sumę większą niz 300 zł, płatne przelewem lub za pośrednictwem payu.pl, dostarczamy GRATIS. |
Hojicha Isecha
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Produkt dostępny
Uwaga: Ostatni egzemplarz w magazynie!
Data dostępności:
Hojicha to herbata z późnego, jesiennego zbioru, prażona na mocnym ogniu, przez co jej liście nabierają brązowego koloru. Napar charakteryzuje się głęboką, brązową barwą i intensywnym, orzeźwiającym aromatem. Hojicha ma tez bardzo specyficzny, słodkawy i lekko orzechowy smak, niepodobny do innych herbat zielonych. Dlatego piją ją chętnie także osoby, które nie lubią tradycyjnej zielonej herbaty.
Isecha to herbata japońska pochodząca z rejonu Ise (prefektura Mie), w środkowej części wyspy Honshu.
Właściwości
Hojicha zawiera bardzo małe ilości teiny, dlatego może być pita przez dzieci i tuż przed snem. Katechina zawarta w tej herbacie ma bardzo pozytywny wpływ na zdrowie - obniża ciśnienie, pomaga regulować poziom cholesterolu i cukrów w organizmie. Zawarte w herbacie hojicha składniki regulują gospodarkę tłuszczową organizmu dzięki czemu jest ona doskonałym uzupełnieniem zdrowej diety. Hojicha polecana jest do picia po zjedzeniu ciężkostrawnych, tłustych potraw.
Naczynia
Hojicha to codzienna herbata, którą Japończycy parzą w stosunkowo dużych imbrykach (ok. 500 - 700 ml), zwanych dobin (z bambusowym lub drewnianym uchwytem na górze czajniczka). Hojichę podaje się zwykle w wysokich czarkach kształtem zbliżonych do kubeczków bez ucha, zwanych yunomi.
Sposób parzenia
Do imbryka wsyp herbatę – ok. 1,5 łyżeczki na osobę. Zagotuj wodę i po chwili zalej nią liście herbaty (optymalna temperatura wody to ok. 90 - 100ºC). Po ok. 0,5 min. nalej herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz – smak i aromat herbaty będzie mniej intensywny, ale podczas drugiego parzenia do naparu uwalnia się najwięcej cennych dla zdrowia mikroelementów.
Waga: 100g
Data minimalnej trwałości: 09.2025
Pyszna
Ten gatunek stał się moim ulubionym, fantastyczny wyraźny smak. Jest trochę mniej umamiczna od innych zielonych herbat, za to bardziej prażona, dymna w smaku. Polecam.
Hojicha Isecha
Wspaniała herbata, piję ją codziennie i z każdym dniem smakuje coraz lepiej. Poza tym wspomaga perystaltykę jelit.
Pyszna!
Dostałam w prezencie i jestem zachwycona. Taka jak w Japonii, wyraźny smak, piękny kolor i zapach. Wspomnienia wracają. :)
Pan
Doskonała hojicha, japońska prażona herbata. Bardzo delikatna. Nie smakuje jak 'typowa' zielona herbata, w mojej opini posiada aromat z nutką orzechów i prażonych zbóz. Doskonała na ciepło i na zimno. Polecam całym sercem
bardzo aromatyczna
Aromatyczna hojicha o wędzonym, niemal 'tłustym' smaku. Idealna herbata po obfitym posiłku i dla osób, które nie przepadają za typowym dla japońskiej zielonej herbaty smaku i na długie, jesienne wieczory.
Michał
Ta herbata w wygladzie i smaku przypomina czarną herbate. Dobrze smakuje po posilku
Ciekawa
To moja pierwsza hojicha i przyznam, że jestem mile zaskoczona. Herbata zupełnie nie przypomina ani w smaku ani w wyglądzie tych zielonych. Po otwarciu zapachniała mi trochę jak... wakame :) Smak nieco orzechowy, głęboki, przypomina kawę zbożową. Drugi napar nawet lepszy od pierwszego. Polecam, zwłaszcza po obfitych posiłkach.