GALERIA JAPOŃSKA
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Tradycyjna, ręcznie wykonana czarka na herbatę z japońskiej ceramiki w...
H71
Nowy produkt
98,00 zł brutto
Termin realizacji: 24h
Czas dostawy: 3 - 7 dni roboczych
|
Płatność przelewem |
payu.pl |
Płatność przy odbiorze |
Kurier DHL |
18 zł |
18 zł |
22 zł |
Kurier Inpost |
13 zł |
13 zł |
15 zł |
Paczkomat |
13 zł |
13 zł |
nie dotyczy |
Poczta Polska (pocztex 48h) |
15 zł |
15 zł |
18 zł |
Odbiór osobisty |
0 zł |
0 zł |
0 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Kurier DHL |
0 zł |
0 zł |
21 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Poczta Polska |
0 zł |
0 zł |
18 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Inpost |
0 zł |
0 zł |
15 zł |
Zamówienia na sumę większą niz 300 zł, płatne przelewem lub za pośrednictwem payu.pl, dostarczamy GRATIS. |
Matchairi genmaicha Yamecha 500g
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Produkt dostępny
Uwaga: Ostatni egzemplarz w magazynie!
Data dostępności:
Matchairi genmaicha składa się z liści zielonej herbaty, ziarenek prażonego ryżu i sproszkowanej zielonej herbaty matcha. Takie zestawienie sprawia, że podczas pierwszego parzenia herbata ta daje napar o intensywnym soczystozielonym kolorze, smaku i aromacie. Drobinki sproszkowanej herbaty matcha nadają herbacie charakteru zawiesiny o głębokim, esencjonalnym smaku. Podczas drugiego parzenia możesz delektować się wyjątkowym aromatem prażonego ryżu i delikatnym, orzeźwiającym smakiem.
Yamecha to herbata japońska pochodząca z plantacji w rejonie Yame (pref. Fukuoka) w północnej części wyspy Kyushu.
Właściwości
Matchairi genmaicha składa się z liści herbaty bancha, które zawierają stosunkowo mało teiny, są natomiast bogate w taninę - garbnik o działaniu antynowotworowym, oczyszczającym i wzmacniającym organizm. Zarówno bancha jak i drobinki herbaty matcha, która jest składnikiem tej mieszanki, zawierają duże ilości błonnika oraz witaminę C.
Doskonała także na zimno - sprawdź jak przygotować mrożoną herbatę.
Naczynia
Matchairi genmaicha to codzienna herbata, którą Japończycy parzą w stosunkowo dużych imbrykach (ok. 500 - 700 ml), zwanych dobin (z bambusowym lub drewnianym uchwytem na górze czajniczka). Matchairi genmaichę podaje się zwykle w wysokich czarkach kształtem zbliżonych do kubeczków bez ucha, zwanych yunomi.
Sposób parzenia
Do imbryka wsyp herbatę – ok. 1,5 łyżeczki na osobę. Zagotuj wodę i po chwili zalej nią liście herbaty (optymalna temperatura wody to ok. 90ºC). Po ok. 0,5 min. nalej herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz – smak i aromat herbaty będzie mniej intensywny, ale podczas drugiego parzenia do naparu uwalnia się najwięcej cennych dla zdrowia mikroelementów.
DUŻE OPAKOWANIE Waga: 500g
Data minimalnej trwałości: 2025.05.31