GALERIA JAPOŃSKA
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Tradycyjna, ręcznie wykonana czarka na herbatę z japońskiej ceramiki w...
Tylko online
H04
Nowy produkt
35,00 zł brutto
Termin realizacji: 24h
Czas dostawy: 3 - 7 dni roboczych
|
Płatność przelewem |
payu.pl |
Płatność przy odbiorze |
Kurier DHL |
18 zł |
18 zł |
22 zł |
Kurier Inpost |
13 zł |
13 zł |
15 zł |
Paczkomat |
13 zł |
13 zł |
nie dotyczy |
Poczta Polska (pocztex 48h) |
15 zł |
15 zł |
18 zł |
Odbiór osobisty |
0 zł |
0 zł |
0 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Kurier DHL |
0 zł |
0 zł |
21 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Poczta Polska |
0 zł |
0 zł |
18 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Inpost |
0 zł |
0 zł |
15 zł |
Zamówienia na sumę większą niz 300 zł, płatne przelewem lub za pośrednictwem payu.pl, dostarczamy GRATIS. |
Genmaicha sencha Isecha
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Produkt dostępny
Uwaga: Ostatni egzemplarz w magazynie!
Data dostępności:
Genmaicha to jedna z najpopularniejszych japońskich herbat, często podawana w barach i restauracjach. Mieszanka herbacianych liści i prażonego ryżu. Takie zestawienie pozwala delektować się łagodnym, delikatnym smakiem herbaty i specyficznym aromatem prażonego ryżu. Napar ma słoneczny kolor i intensywny aromat. Genmaicha często jest mieszanką herbaty bancha i ryżu, genmaicha sencha to mniej typowe połączenie - liści dobrej jakości herbaty sencha z prażonym ryżem.
HERBATA UPRAWIANA JEST NA PLANTACJI, GDZIE NIE STOSUJE SIĘ CHEMICZNYCH NAWOZÓW ANI ŚRODKÓW OCHRONY ROŚLIN.
Isecha to herbata pochodząca z rejonu Ise (prefektura Mie), w środkowej części wyspy Honshu.
Właściwości
Genmaicha sencha to nieco pobudzająca zielona herbata bogata w cenną dla zdrowia katechinę.
Doskonała także na zimno - sprawdź jak przygotować mrożoną genmaichę.
Naczynia
Genmaicha to codzienna herbata, którą Japończycy parzą w stosunkowo dużych imbrykach (ok. 500 - 700 ml), zwanych dobin (z bambusowym lub drewnianym uchwytem na górze czajniczka). Genmaichę podaje się zwykle w wysokich czarkach kształtem zbliżonych do kubeczków bez ucha, zwanych yunomi.
Sposób parzenia:
Do imbryka wsyp herbatę – ok. 1,5 łyżeczki na osobę. Zagotuj wodę i po chwili zalej nią liście herbaty (optymalna temperatura wody to ok. 80ºC). Po ok. 0,5 min. nalej herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz – smak i aromat herbaty będzie mniej intensywny, ale podczas drugiego parzenia do naparu uwalnia się najwięcej cennych dla zdrowia mikroelementów.
Waga: 100g
Data minimalnej trwałości: 2026.03