Genmaicha w saszetkach Isecha
search
  • Genmaicha w saszetkach Isecha
  • Genmaicha w saszetkach Isecha
  • Genmaicha w saszetkach Isecha
  • Genmaicha w saszetkach Isecha

    Jedna z najpopularniejszych japońskich herbat, mieszanka herbacianych liści i prażonego ryżu. Wygodna forma saszetek dzięki której możesz zabrać ją do pracy, na wyjazd, do znajomych i przygotować bez konieczności parzenia jej w specjalnym czajniczku.

    Więcej szczegółów arrow_drop_down

    CENA:
    19,00 zł w tym VAT

    favorite_border Do ulubionych

    Genmaicha to jedna z najpopularniejszych japońskich herbat, często podawana w barach i restauracjach. Mieszanka herbacianych liści i prażonego ryżu. Takie zestawienie pozwala delektować się łagodnym, delikatnym smakiem herbaty i specyficznym aromatem prażonego ryżu. Napar ma słoneczny kolor i intensywny aromat.

    Isecha to herbata pochodząca z rejonu Ise (prefektura Mie), w środkowej części wyspy Honshu.

    Właściwości
    Genmaicha zawiera bardzo mało teiny, dlatego bez ograniczeń piją ją osoby starsze i dzieci, może być także pita przez wszystkich tuż przed snem. Genmaicha jest natomiast bogata w taninę - garbnik o działaniu antynowotworowym, oczyszczającym i wzmacniającym organizm. Ważnym dla zdrowia składnikiem herbaty genmaicha są duże ilości błonnika oraz witaminy C.

    Dzięki wygodnej formie saszetek możesz cieszyć się doskonałą w smaku, najlepszą jakościowo herbatą bez konieczności parzenia jej w specjalnym czajniczku. Możesz zabrać ją do pracy, na wyjazd, do znajomych.

    Sposób parzenia
    Saszetkę z herbatą umieść w kubku lub niedużym dzbanku i zalej wodą o temperaturze ok. 90ºC. Po 1-2 minutach Twoja pyszna herbata jest gotowa do picia. Jeśli nie chcesz by herbata nie nabrała goryczy wyjmij saszetkę po ok. 1 min. i delektuj się delikatnym, wyrafinowanym smakiem.

    Waga: 15 x 5g

    Data minimalnej trwałości: 02.2027

    Opinie

    Na razie nie dodano żadnej recenzji.

    Kategorie

    Moje ulubione produkty.

    Żadne ulubione produkty nie zostały jeszcze dodane.