GALERIA JAPOŃSKA
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Piękna, ręcznie malowana czarka do herbaty matcha. Oryginalna japońska...
Piękna, ręcznie malowana czarka do herbaty matcha. Oryginalna japońska...
Piękna, ręcznie malowana czarka do herbaty matcha. Oryginalna japońska...
Tylko online
H27
Nowy produkt
87,00 zł brutto
Termin realizacji: 24h
Czas dostawy: 3 - 7 dni roboczych
|
Płatność przelewem |
payu.pl |
Płatność przy odbiorze |
Kurier DHL |
18 zł |
18 zł |
22 zł |
Kurier Inpost |
13 zł |
13 zł |
15 zł |
Paczkomat |
13 zł |
13 zł |
nie dotyczy |
Poczta Polska (pocztex 48h) |
15 zł |
15 zł |
18 zł |
Odbiór osobisty |
0 zł |
0 zł |
0 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Kurier DHL |
0 zł |
0 zł |
21 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Poczta Polska |
0 zł |
0 zł |
18 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Inpost |
0 zł |
0 zł |
15 zł |
Zamówienia na sumę większą niz 300 zł, płatne przelewem lub za pośrednictwem payu.pl, dostarczamy GRATIS. |
Bancha Isecha 500g
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Produkt dostępny
Uwaga: Ostatni egzemplarz w magazynie!
Data dostępności:
Bancha to herbata z późnego, jesiennego zbioru. Składa się z dużych, twardych liści i łodyg krzewu herbacianego. Charakteryzuje się naparem o jasnym kolorze i łagodnym, ale orzeźwiającym, świeżym smaku.
HERBATA UPRAWIANA JEST NA PLANTACJI, GDZIE NIE STOSUJE SIĘ CHEMICZNYCH NAWOZÓW ANI ŚRODKÓW OCHRONY ROŚLIN.
DUŻE EKONOMICZNE OPAKOWANIE 500G.
Isecha to herbata pochodząca z rejonu Ise (prefektura Mie), w środkowej części wyspy Honshu.
Właściwości
Bancha zawiera stosunkowo mało teiny, która ma działanie pobudzające, dlatego herbata ta może być pita w dowolnych ilościach nawet przed snem. W liściach herbaty bancha znajduje się natomiast dużo taniny - garbnika o działaniu antynowotworowym, oczyszczającym i wzmacniającym organizm. Bancha jest także bardzo bogata w błonnik oraz witaminę C.
Doskonała także na zimno - sprawdź jak przygotować mrożoną banchę.
Naczynia
Bancha to codzienna herbata, którą Japończycy parzą w stosunkowo dużych imbrykach (ok. 500 - 700 ml), zwanych dobin (z bambusowym lub drewnianym uchwytem na górze czajniczka). Banchę podaje się zwykle w wysokich czarkach kształtem zbliżonych do kubeczków bez ucha, zwanych yunomi.
Sposób parzenia
Do imbryka wsyp herbatę – ok. 1,5 łyżeczki na osobę. Zagotuj wodę i po chwili zalej nią liście herbaty (optymalna temperatura wody to ok. 90 - 100ºC). Po ok. 0,5 min. nalej herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz – smak i aromat herbaty będzie mniej intensywny, ale podczas drugiego parzenia do naparu uwalnia się najwięcej cennych dla zdrowia mikroelementów.
Waga: 500g
Data minimalnej trwałości: 2025.09