GALERIA JAPOŃSKA
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Tradycyjna, ręcznie wykonana czarka na herbatę z japońskiej ceramiki w...
Tylko online
H32
Nowy produkt
60,00 zł brutto
Termin realizacji: 24h
Czas dostawy: 3 - 7 dni roboczych
|
Płatność przelewem |
payu.pl |
Płatność przy odbiorze |
Kurier DHL |
18 zł |
18 zł |
22 zł |
Kurier Inpost |
13 zł |
13 zł |
15 zł |
Paczkomat |
13 zł |
13 zł |
nie dotyczy |
Poczta Polska (pocztex 48h) |
15 zł |
15 zł |
18 zł |
Odbiór osobisty |
0 zł |
0 zł |
0 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Kurier DHL |
0 zł |
0 zł |
21 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Poczta Polska |
0 zł |
0 zł |
18 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Inpost |
0 zł |
0 zł |
15 zł |
Zamówienia na sumę większą niz 300 zł, płatne przelewem lub za pośrednictwem payu.pl, dostarczamy GRATIS. |
Konacha Isecha 500g
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Produkt niedostępny
Uwaga: Ostatni egzemplarz w magazynie!
Data dostępności:
Konacha to starte na proszek liście herbaty bancha. Pozwala to na łatwiejsze zaparzenie herbaty – bezpośrednio w czarce lub filiżance. Sproszkowane liście dają naparowi głęboki, intensywny kolor i delikatny aromat. Dzięki sproszkowanym liściom, do naparu uwalnia się maksymalnie dużo cennych dla zdrowia składników. Herbata konacha jest w Japonii często podawana w barach sushi jako tzw. agari.
Isecha to herbata pochodząca z rejonu Ise (prefektura Mie), w środkowej części wyspy Honshu.
Właściwości
Konacha zawiera stosunkowo mało teiny, która ma działanie pobudzające, dlatego herbata ta może być pita w dowolnych ilościach nawet przed snem. W liściach herbaty konacha znajduje się natomiast dużo taniny - garbnika o działaniu antynowotworowym, oczyszczającym i wzmacniającym organizm. Konacha jest także bardzo bogata w błonnik oraz witaminę C.
Naczynia
Konachę możesz przygotować tak jak herbatę bancha - dużym imbryku (ok. 500 - 700 ml), zwanym dobin (z bambusowym lub drewnianym uchwytem na górze czajniczka). Banchę podaje się zwykle w wysokich czarkach kształtem zbliżonych do kubeczków bez ucha, zwanych yunomi.
Sposób parzenia
Wsyp ok. 1 g (0,5 łyżeczki) herbaty bezpośrednio do czarki, lub więcej, jeśli parzysz herbatę w kubku. Zagotuj wodę i po lekkim przestudzeniu (temp. ok. 90°C) zalej sproszkowane liście herbaty. Po ok. 1 min. wyśmienita, aromatyczna herbata jest gotowa do picia. Możesz pić herbatę razem z drobinkami liści, w których zawarte są wartościowe składniki oczyszczające organizm i wzmacniające system odpornościowy.
Waga: 500g
Data minimalnej trwałości: 2025.08