GALERIA JAPOŃSKA
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Duża ceramiczna czarka na herbatę sencha lub matcha. Świetnie sprawdzi...
Tylko online
I114
Nowy produkt
118,00 zł brutto
Termin realizacji: 24h
Czas dostawy: 3 - 7 dni roboczych
|
Płatność przelewem |
payu.pl |
Płatność przy odbiorze |
Kurier DHL |
18 zł |
18 zł |
22 zł |
Kurier Inpost |
13 zł |
13 zł |
15 zł |
Paczkomat |
13 zł |
13 zł |
nie dotyczy |
Poczta Polska (pocztex 48h) |
15 zł |
15 zł |
18 zł |
Odbiór osobisty |
0 zł |
0 zł |
0 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Kurier DHL |
0 zł |
0 zł |
21 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Poczta Polska |
0 zł |
0 zł |
18 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Inpost |
0 zł |
0 zł |
15 zł |
Zamówienia na sumę większą niz 300 zł, płatne przelewem lub za pośrednictwem payu.pl, dostarczamy GRATIS. |
Shiboridashi kremowy
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Produkt dostępny
Uwaga: Ostatni egzemplarz w magazynie!
Data dostępności:
Ten niewielki czajniczek służy do przygotowania herbaty sposobem zwanym w Japonii shiboridashi. Shiboridasu oznacza po prostu "wyciskać", ponieważ z liści herbaty "wyciskamy" esencję dzięki niewielkim rozmiarom czajniczka oraz jego specyficznej budowie. Czajniczek do shiboridashi nie posiada sitka, stosunkowo dużą ilość liści zalewamy w nim ciepłą wodą i przykrywką"odciskamy" napar z liści. Taki sposób parzenia herbaty pozwala uzyskać wyjątkowe walory smakowe. Herbatę zaparzoną na sposób shiboridashi pije się w maleńkich czarkach. W czajniczkach shiboridashi parzy się herbatę gyokuro lub sencha.
Klasyczna forma, szkliwo w ciepłym, kremowym kolorze i precyzyjne wykonanie czynią ten czajniczek niezbędnym naczyniem dla wszystkich fanów profesjonalnie i pięknie zaparzonej herbaty.
Wymiary:
Wysokość 7cm / średnica 11cm / objętość 80ml
pełna moc w zwykłym naczyniu
Ten shiboridashi po polsku coraz częściej zwany shibo to bardzo dobre herbaciane naczynie do codziennego użytku.
Swoim wyglądem powiedzmy sobie szczerze nie powola. Brak mu tej subtelnej elegancji ceramiki artystycznej ale nie jest brzytki a jego siła tkwi w tym, że jest użyteczny. Nadaje się świetnie do parzeń japońskich herbat z których chcemy nie tyle delektować się pełnią aromatu ile wycisnąć (dosłownie wycisnąć) całą moc. Tradycyjnie stuka się w internecie, że shiboridashi służy do ceremonialnego parzenia gyokuro. Ja polecam w nim parzyć każdą japońską herbatę, z którego chcemy uzyskać całą potęgo chlorofilu, ukrytą w "japońcach". Śmiało w nim parzę nie tylko gyokuro ale i shinchę, senchę czy kabusechę. Bardzo poręczna użyteczna ceramika, która pozwala nam całkowicie skupić się na najważniejszej rzeczy: dobrej herbacie..