GALERIA JAPOŃSKA
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Duża ceramiczna czarka na herbatę sencha lub matcha. Świetnie sprawdzi...
H72
Nowy produkt
48,00 zł brutto
Termin realizacji: 24h
Czas dostawy: 3 - 7 dni roboczych
|
Płatność przelewem |
payu.pl |
Płatność przy odbiorze |
Kurier DHL |
18 zł |
18 zł |
22 zł |
Kurier Inpost |
13 zł |
13 zł |
15 zł |
Paczkomat |
13 zł |
13 zł |
nie dotyczy |
Poczta Polska (pocztex 48h) |
15 zł |
15 zł |
18 zł |
Odbiór osobisty |
0 zł |
0 zł |
0 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Kurier DHL |
0 zł |
0 zł |
21 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Poczta Polska |
0 zł |
0 zł |
18 zł |
Zamówienie powyżej 300 zł Inpost |
0 zł |
0 zł |
15 zł |
Zamówienia na sumę większą niz 300 zł, płatne przelewem lub za pośrednictwem payu.pl, dostarczamy GRATIS. |
Herbata Kukicha Yamecha 100g
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Produkt niedostępny
Uwaga: Ostatni egzemplarz w magazynie!
Data dostępności:
Kukicha to herbata, która składa się z młodych łodyżek herbacianego krzewu i drobinek liści. Jest to produkt, który powstaje przy okazji herbaty liściastej. Kukicha z naszej oferty to łodyżki i drobne listki herbaty kabusecha, której krzewy są przed zbiorami przykrywane matami w celu ograniczenia światła słonecznego. Herbata kukicha ma jasnozielony kolor i wyjątkowy aromat. Smak naparu jest delikatnie kwiatowy, z wyczuwalną nutą słodyczy, w drugim parzeniu bardziej orzeźwiający, ale wciąż łagodny i subtelny.
Yamecha to herbata pochodząca z plantacji w Hoshino w rejonie Yame (pref. Fukuoka) w północnej części wyspy Kyushu, słynącym z kilkuwiekowej tradycji uprawy najwyższej jakości wysokogatunkowych herbat.
Właściwości
Dzięki zacienieniu herbacianych krzewów w liściach i łodyżkach herbaty powstaje l-teanina - aminokwas, który obniża poziom stresu, działa relaksująco, ale zarazem poprawia koncentrację i funkcje poznawcze. To wspaniały składnik zielonej herbaty, który pozwala zachować czujność umysłu a jednocześnie wyciszyć napięcia i lęki.
Naczynia
Sencha przygotowywana jest w Japonii zazwyczaj w niedużych (ok. 300 - 450 ml) czajniczkach zwanych kyusu. Są to niewysokie czajniczki z charakterystycznym uchwytem prostopadłym do dzióbka. W naszej galerii znajdziesz je w bardzo wielu wzorach. Czarki do sencha są również niskie, często delikatnie rozszerzające się ku górze. W Japonii mówi się, że czarki jasne w środku pozwalają delektować się szmaragdowym kolorem herbaty.
Sposób parzenia
Przygotuj niewielki czajniczek, np. typu kyusu i małe czarki. Zagotuj wodę i wlewając ją do czarek ogrzej naczynia przez zaparzeniem herbaty. Wsyp 1 łyżeczkę herbaty na osobę do czajniczka i zalej przestudzoną wodą z czarek (ok. 80ºC). Po 0,5 - 1 min. potrząśnij lekko czajniczkiem i nalewaj herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz, najlepiej wodą o wyższej temperaturze przez ok. 1 min.
Waga: 100g
Data minimalnej trwałości: 2025.02.28
Anna
Wspaniała ❤️ Polecam
Shiraore Yamecha :)
Herbata świetna :) łodyżki i drobne listki ładnie się prezentują a smak faktycznie jak w opisie kwiatowy z wyczuwalną nutą słodyczy, 2 parzenie natomiast to o wiele mniejsza nuta słodyczy lecz tak jak pojawia się w opisie smak jest bardziej orzeźwiający. Coś co mogę jeszcze dodać to to, że wyczuć można w niej umami (z racji użycia łodyżek i drobnych listków herbaty Kabusecha) 10/10 :)