Herbata SHINCHA już dostępna

Herbata SHINCHA już dostępna
SHINCHA to w dosłownym tłumaczeniu „nowa herbata”. Młode listki zbierane są od początku maja, czekają na nie niecierpliwie miłośnicy dobrej herbaty. Na zamówienie tego wiosennego rarytasu trzeba robić rezerwacje już w marcu lub kwietniu, na szczęście nasi plantatorzy herbaty zawsze nam o tym na czas przypominają ????.
W Nagomi mamy cztery rodzaje shincha:
Shincha Yamecha w opakowaniach po 100g i 50g -szmaragdowozielony napar o orzeźwiającym aromacie i smaku. Świeżość z delikatną nutą umami - to ulubiona shincha naszych klientów ????. Powstaje z liści krzewów yabukita i saemidori.
Shincha Premium Yamecha 50g to wyjątkowej klasy herbata z najwcześniejszych zbiorów. Starannie wyselekcjonowana przez herbacianego specjalistę - Pana Yamaguchi, mieszanka liści kultywarów yabukita i saemidori oraz rzadszych odmian - kirari 31 i ooiwase. To prawdziwa eksplozja cenionego i pożądanego w potrawach smaku umami - słodko - słonych nut przywodzących na myśl wiatr znad morza.
Shincha „ichigoichie” Isecha 100g to doskonałej jakości herbata o liściach zwiniętych w długie cienkie igiełki. Intensywnie zielony kolor i zdecydowany smak naparu - warzywne i owocowe nuty z wyczuwalnym umami i delikatnie słonym, mineralnym posmakiem. Ta shincha powstaje z liści krzewów yabukita - najbardziej popularnego kultywaru herbacianego w Japonii.
Shincha meiryoku Isecha 70g to tegoroczna nowość w Nagomi. Wysokiej klasy herbata z rzadziej uprawianego kultywaru meiryoku - zawiera on więcej teaniny a mniej katechin niż liście yabukita, co daje tej herbacie delikatniejszy, bardziej wyrafinowany smak. Podobnie jak shincha ichigoichie, shincha meiryoku ma wyczuwalne warzywne i mineralne nuty, zbalansowane umami i lekko słonym finiszem.
Wszystkie rodzaje shincha kupisz TUTAJ