Matcha Standardowa 40g Yamecha
Wysokiej jakości herbata Matcha prosto z japońskiego ogrodu herbacianego w Yame polecana do codziennego użytku.
Hoshino seicha to plantacja zielonej herbaty w prefekturze Fukuoka na wyspie Kyushu, w południowej Japonii. W regionie tym od kilkuset lat uprawia się najwyższej jakości herbatę gyokuro oraz matcha - najzdrowsze i najbardziej wyrafinowane japońskie herbaty. Herbaty z tej plantacji są wyjątkowo aromatyczne, dają intensywny napar w kolorze soczystej zieleni o bardzo wysokich walorach smakowych. Yamecha - herbata z Yame (rejon, w którym znajduje się plantacja Hoshino seicha) to uznana w Japonii marka najwyższej jakości zielonej herbaty.
Wysokiej jakości herbata Matcha prosto z japońskiego ogrodu herbacianego w Yame polecana do codziennego użytku.
Wysokogatunkowa herbata Matcha jakości ceremonialnej ze cenionego w Japonii regionu Yame.
Wysokogatunkowa herbata Matcha jakości ceremonialnej ze cenionego w Japonii regionu Yame.
Wysokogatunkowa herbata Matcha jakości ceremonialnej ze cenionego w Japonii regionu Yame.
Wysokiej jakości herbata Matcha prosto z japońskiego ogrodu herbacianego w Yame polecana do codziennego użytku.
Ekskluzywna herbata, uprawiana podobnie jak najwykwintniejsza z japońskich herbat - gyokuro. Herbata o łagodnym, wykwintnym smaku z delikatną nutą słodyczy. Jest to "ekonomiczna" alternatywa dla herbaty gyokuro, o...
Doskonała mieszanka liści zielonej herbaty bancha, ziarenek prażonego ryżu i sproszkowanej zielonej herbaty matcha.
Wysokiej jakości herbata Matcha prosto z japońskiego ogrodu herbacianego w Yame polecana do codziennego użytku.
Wyjątkowa herbata, której liście pochodzą z mniej popularnego kultywaru tsuyuhikari. Niecodzienna herbata na wyjątkowe okazje o niezwykłe mocno wyczuwalnym umami i szmaragdowozielonym kolorze.
Doskonała mieszanka liści zielonej herbaty bancha, ziarenek prażonego ryżu i sproszkowanej zielonej herbaty matcha. Duże ekonomiczne opakowanie 500g.
Najwykwintniejsza z japońskich herbat o delikatnym i zbalansowanym smaku pochodząca z plantacji w rejonie Fukuoki (Yame) słynącym z kilkuwiekowej tradycji uprawy najwyższej jakości wysokogatunkowych herbat.
Najwyższej jakości sencha z pierwszego zbioru (ichibancha) poddana jedynie "prażeniu" aby zatrzymać proces fermentacji świeżych liści i nadać im zdecydowany aromat. Orzeźwiający smak i piękny, mocny aromat. Duże...
Najwykwintniejsza z japońskich herbat o pełnym umami smaku pochodząca z plantacji w Hoshino, która słynie z uprawy wysokogatunkowych herbat. Tradycyjne gyokuro ręcznie zbierane z najwyższej jakości liści herbacianych...
Wyjątkowa wysokogatunkowa sencha wytwarzana w bardzo małych ilościach w rejonie Yame. Aromatyczna a w smaku - pełna umami i delikatnej słodyczy.
0Wyjątkowa autorska herbata o doskonale zbalansowanym smaku - harmonijnym zrównoważeniu delikatnej słodyczy umami z orzeźwiającymi akcentami.
Herbata składająca się z młodych łodyżek herbacianego krzewu i drobinek liści o delikatnym kwiatowym aromacie, z wyczuwalną nutą słodyczy.
Herbata z pierwszych wiosennych zbiorów o wyjątkowej, bardzo wysokiej jakości. Starannie wyselekcjonowane liście dają napar o wykwintnym, bogatym smaku pełnym słono - słodkiego umami.
Herbata ze starannie wyselekcjonowanych listków i łodyżek powstających w procesie wytwarzania herbaty sencha. Zawiera mniej teiny niż inne zielone herbaty przez co świetnie nadaje się na popołudniową herbatkę -...
Herbata z późnego, jesiennego zbioru, prażona na mocnym ogniu, przez co jej liście nabierają brązowego koloru. Ma specyficzny, słodkawy i lekko orzechowy smak, niepodobny do innych herbat zielonych.
Najpopularniejszy w Japonii rodzaj herbaty. Doskonała herbata do picia codziennie, orzeźwia, pobudza do działania i oczyszcza organizm z toksyn. Duże ekonomiczne opakowanie.
Wyjątkowa herbata wytwarzana sezonowo w małych partiach na plantacji Hoshino seicha. To mieszanka liści wysokiej jakości herbaty sencha oraz tencha, z której powstają gyokuro i matcha. Propozycja dla smakoszy i...
Ekskluzywna herbata, uprawiana podobnie jak najwykwintniejsza z japońskich herbat - gyokuro dzięki czemu jej smak i aromat jest wyjątkowo intensywny, pozbawiony goryczy i cierpkości, z wyczuwalnym słodkim posmakiem.
Shincha to w dosłownym tłumaczeniu "nowa herbata" - tak w Japonii nazywa się senchę z pierwszych wiosennych zbiorów. Jest bogata w katechinę, bardzo cenny dla zdrowia składnik zielonej herbaty.
Shincha to w dosłownym tłumaczeniu "nowa herbata" - tak w Japonii nazywa się senchę z pierwszych wiosennych zbiorów. Jest bogata w katechinę, bardzo cenny dla zdrowia składnik zielonej herbaty.
Nisko fermentowana herbata o rozwijających się liściach. Wyjątkowy rarytas z plantacji Hoshino seicha.
Najpopularniejszy w Japonii rodzaj herbaty. Doskonała herbata do picia codziennie, orzeźwia, pobudza do działania i oczyszcza organizm z toksyn.