Herbata Hojicha Japońska

Hojicha to herbata z późnego, jesiennego zbioru, prażona na mocnym ogniu, przez co jej liście nabierają brązowego koloru. Napar charakteryzuje się głęboką, brązową barwą i intensywnym, orzeźwiającym aromatem. Hojicha ma też bardzo specyficzny, słodkawy i lekko orzechowy smak, niepodobny do innych herbat zielonych. Dlatego piją ją chętnie także osoby, które nie lubią tradycyjnej zielonej herbaty. Hojicha zawiera bardzo małe ilości teiny, dlatego może być pita przez dzieci i tuż przed snem. Katechina zawarta w tej herbacie ma bardzo pozytywny wpływ na zdrowie - obniża ciśnienie, pomaga regulować poziom cholesterolu i cukrów w organizmie. Zawarte w herbacie hojicha składniki regulują gospodarkę tłuszczową organizmu dzięki czemu jest ona doskonałym uzupełnieniem zdrowej diety. Hojicha polecana jest do picia po zjedzeniu ciężkostrawnych, tłustych potraw. Na stronach sklepu nagomi.pl znajdziesz ten i wiele innych gatunków oryginalnej, japońskiej herbaty. Poznawaj nowe smaki i wybieraj te gatunki herbat, których picie przynosi Ci największą przyjemność.

Pokazuje 1 - 4 z 4 produków